Kolač sa keksom i bananicama jednostavno za napraviti i nevjerovatnog ukusa
Zasluge za ovaj recept idu jednoj mladoj dami Tanji što je proslijedila ovaj odličan recept pomalo smiješnog naziva. Ona ga je nazvala Krš i lom.
Sastojci za ovaj kolač
Biskvit
- 6 bjelanjaka
- 10 dag šećera
- 1 žlica oštrog brašna
- 10 dag kokosa
- 1p.p
- 1 dcl mlijeko
Krema
- 6 žumanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica gustina
- 0.5 l mlijeka
- 125 gr margarina
- 4 dcl slatko vrhnje
- 10 dag keksa (Petit buere)
- 5,6 čokoladnih bananica
Priprema kolača
Za kremu staviti mlijeko kuhati (odvojiti malo mlijeka za praškaste sastojke). Umutiti žumanjke sa šećerom dok smjesa ne pobijeli. U onaj odvojeni dio mlijeka razmutiti gustin, dodati smjesi od žumanjaka, izmiksati. Staviti u mlijeko koje kuha i miješati dok ne postane gusto (lagano se odvaja od posude). Staviti hladiti.
Za biskvit istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer i još miksati. Dodati brašno, prašak za pecivo i kokos te lagano promiješati. Izliti u kalup u kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje i peći na 180 stepeni, 15 – 20 min. Kalup veličine 25X30 cm. Kad je biskvit pečen (skiniti ga s papira za pečenje) i preliti ga toplim mlijekom.
U ohlađenu kremu umiksati margarin. Umutiti 2 dcl slatkog vrhnja i umiksati u kremu. Dodati mljevene kekse u kremu (malo izmiksati s kremom) i nasjeckane bananice. Promiješati. Namazati kremu na pomalo ohlađeni biskvit, premazati ostatkom tučenog vrhnja (2 dcl) i uživati!
(Izvor: lifestylerecepteka.info)
..