Kremasta torta sa jagodama

Kremasta torta sa jagodama koju ne možete prestati jesti
kremasta torta sa jagodama


Kremasta torta sa jagodama jednstavna za napraviti a ništa vas bolje neće osvježiti

Sastojci za ovu tortu:

Kora

  • 15 belanaca
  • 30 kašika secera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašike sirća

Fil 1

  • 1 l soka od jagoda
  • 4 kesice pudinga od jagoda

Fil 2

  • 15 žumanaca
  • 150 gr prah šećera
  • 1 1/2 margarin

Fil 3

  • 400 gr bijelog krem šlaga
  • 1 čaša kisele pavlake

Premaz

  • 300 gr bijelog krem šlaga
  • Potrebno je jos oko 800 gr jagoda

Priprema

Fil 1 – Skuhati 4 pudinga u 1l soka od jagoda i ostaviti da se ohladi!

Fil 2 – Izmiksati 15 žumanaca sa šećerom u prahu i skuhati na pari i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj činiji umutiti 1 1/2 margarin. Kada se žumanca ohlade izmiksati ih sa margarinom. Potom sjediniti fil 1 i fil 2 kako bi se dobio jedan krem.

Fil 3 – Umutiti 400 gr bijelog krem šlaga sa hladnim mlijekom po upustvu sa kesice i lagano promiješati sa čašom kisele pavlake.

Jagode očistiti ili odmrznuti i isjeći na deblje listice.

Kora – Umutiti sijneg od 5 bjelanaca sa 10 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i jednu kašiku sirća i lagano promiješati. Sipati smjesu na pleh obložen pek papirom i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni, a potom isključiti rernu i ostaviti koru još kratko u rerni da se kora prosuši. Ispeći takve 3 kore.

Raspored slaganja torte : kora – crveni krem – jagode – fil 3 – kora – crveni krem – jagode – fil3 – kora – crveni krem – jagode – fil3 i 300 gr krem šlaga

(Izvor: lifestylerecepteka.info)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU