Kremasti desert nevjerovatnog ukusa

Kremasti desert nevjerovatnog ukusa kojem ćete se uvijek vraćati
kremasti desert nevjerovatnog ukusa


Kremasti desert jednostavnog recepta

Potrebni sastojci za ovaj desert

Za koru:

  • 185 g krekera
  • 1/4 šolje šećera
  • pola kašičice cimeta
  • 6 kašika putera
  • 1/4 šolje vode

Za krem:

  • 110 g čokolade za kuvanje
  • kašičica espreso praha
  • šolja rashlađene slatke pavlake
  • 70 g putera
  • šolja šećera
  • 2 vanilin secera
  • 3 jajeta

Priprema deserta

Krekere dobro izmrvite – trebalo bi da dobijete 2 šolje mrvica. Otopljeni puter dodajte krekerima, ubacite i šećer  i cimet i dobro izmiješajte.

Ukoliko je potrebno dodajte vode. Smjesa treba da je kompaktna – da se ne raspada kada je stisnete u šaci.
Obložite okruglu tepsiju (prečnika oko 23 cm) smjesom i stavite je da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 190 stepeni. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi.

Pripremite krem

Otopite čokoladu na šporetu na srednjoj temperaturi vanilin secer i espreso prah, pa ostavite sa strane da se ohladi. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu smjesu. Pokrijte i stavite u frižider.

Mutite puter mikserom minut-dva, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete izdašnu smjesu, 3 do 5 minuta. U to sve ubacite i rashlađenu otopljenu čokoladnu smjesu, nastavite da mutite, dodajte u to 2 jajeta i sve mutite 3 minuta na srednjoj jačini.

Ubacite još jedno jaje i mutite još 3 minuta dok ne dobijete svilenu smjesu. Rashlađenu, izmućenu slatku pavlaku dodajte čokoladnoj smjesi, sve lagano sjedinite kašikom.

Dobijeni pjenasti krem rasporedite preko kore. Sve stavite u frižider na najmanje 2 sata, a poželjno je i preko noći. Sljedećeg dana ukrasite sa malo šlaga i spremna je za služenje.

Pogledajte i ove recepte

Izvor: magazinnina.me


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU