Šeherzada torta koja se ne peče DETALJAN RECEPT

Šeherzada torta koja se ne peče


Šeherzada torta se ne peče, a recept je jednostavan

Sastojci koji su potrebni za ovu slasticu:

  • 1,5 L Mlijeka
  • 14 kas. šećera
  • 5 Dolcela Pudinga od Karamele*
  • 250 gr. putera
  • 500 gr. šlaga
  • 500 ml. Kisele Vode
  • 600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre

Priprema torte

1.
Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrećica pudinga i dvije kašike šećera. Ostaviti sa strane.
2.
Ostatak šećera (12 punih kašika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrijano mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
3.
Posebno umutite 500 gr. šlaga sa kiselom vodom. Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Šlag – Keks, Fil, Šlag itd. Tako napraviti 4 reda i obložiti tortu sa šlagom.
4.
Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine!

Posluživanje
Umjesto 5 pudinga Karamele, možete koristiti 5 Dolcela pudinga od Vanilije i koristiti 15 kas. sećera umjesto 14.

Preporučujemo i ove recepte:

(Preuzeto sa: lifestylerecepteka.info)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU