Šeherzada torta koja se ne peče
Šeherzada torta se ne peče, a recept je jednostavan
Sastojci koji su potrebni za ovu slasticu:
- 1,5 L Mlijeka
- 14 kas. šećera
- 5 Dolcela Pudinga od Karamele*
- 250 gr. putera
- 500 gr. šlaga
- 500 ml. Kisele Vode
- 600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre
Priprema torte
1.
Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrećica pudinga i dvije kašike šećera. Ostaviti sa strane.
2.
Ostatak šećera (12 punih kašika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrijano mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
3.
Posebno umutite 500 gr. šlaga sa kiselom vodom. Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Šlag – Keks, Fil, Šlag itd. Tako napraviti 4 reda i obložiti tortu sa šlagom.
4.
Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine!
Posluživanje
Umjesto 5 pudinga Karamele, možete koristiti 5 Dolcela pudinga od Vanilije i koristiti 15 kas. sećera umjesto 14.
Preporučujemo i ove recepte:
(Preuzeto sa: lifestylerecepteka.info)
..