Ovi iPhone modeli uskoro neće moći koristiti WhatsApp

iPhone modeli koji uskoro neće moći koristiti popularnu aplikaciju: iPhone 5s, iPhone 6 ili iPhone 6s, moći ćete da nastavite da koristite WhatsApp na svom uređaju

Novo obavještenje koje je uočio portal WABetaInfo poziva korisnike iPhone modela da instaliraju najnoviju verziju Apple-ovog mobilnog operativnog sistema koji podržava njihov uređaj kako bi nastavili da koriste aplikaciju nakon 24. oktobra ove godine.

WhatsApp preporučuje iOS 12 kao osnovu za vlasnike iPhone-a. Ako još uvijek posjedujete iPhone 5s, iPhone 6 ili iPhone 6s, moći ćete da nastavite da koristite WhatsApp na svom uređaju, ali vlasnici iPhone 5 i 5c modela će morati da razmotre kupovinu novog telefona, navodi se u saopštenju.

iphone modeli koji uskoro neće moći koristiti popularnu aplikaciju: iphone 5s, iphone 6 ili iphone 6s

Razlog za ovo su planovi kompanije da do kraja 2022. godine podržava isključivo iOS 12 i novije verzije operativnog sistema, kako bi mogli da usklade podešavanja sa sigurnosnim i funkcionalnim procedurama.

Svi koji koriste iOS 11 ili iOS 10 na gore pomenutim iPhone modeli dobit će uskoro obavještenje da do 24. oktobra moraju da pređu na novi iOS 12 ili noviji OS, kako bi mogli da nastave da koriste WhatsApp.

To za neke korisnike znači kupovina novih iPhone telefona.

Kako su iPhone modeli iPhone 5 i 5c u ovom trenutku stari gotovo deceniju, nova promjena vjerovatno neće uticati na veći broj ljudi. Ipak, imajući u vidu korisničku bazu ove popularne aplikacije za razmjenu poruka, sigurno će se naći ljudi i sa ovim modelima iPhone-a.

Slična stvar je i sa Android korisnicima, gdje oni koji imaju uređaje sa 4.0.4 verzijom ovog operativnog sistema više ne mogu da koriste WhatsApp.

Preporučujemo

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU