Pohovano pileće meso

Pohovano pileće meso kao u restoranima
pohovano pileće meso


Pohovano pileće meso može se servirati uz bilo koji prilog

Bijelo pileće meso težine oko 800 gr isjecite na tanke šnicle, najbolje se sijeku dok je meso polu-smznuto !

Ne lupajte ih kuhinjskim čekićem, jer bijelo meso nema žilica koje bi ga učinile tvrdim, samo ga blago nasolite i sa jedne strane bogato premažite senfom. Preporučujem Polimark senf, savršen je za ovakva jela.

Zatim ga umotate u brašno, pa u umućena jaja (potrebna su 2 jaja) i na kraju u mješavinu prezli, vegete, paprike i malo kukuruznog griza. Pržite na vrelom ulju dok korica ne porumeni, sa jedne, pa sa druge strane i obavezno ostavite da se nakon prženja malo ocijede od ulja na papirnom ubrusu.

Služe se sa kriškom limuna, koju iscijedite neposredno pred jelo po svakoj šnicli. Uz ovo jelo prilog uvijek može biti pire krompir ili pirinač! Prijatno!!!

(Izvor: magazinrecepti.info)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU