Samo trećina muškaraca pere ruke nakon toaleta!

Potrebno je svega 20 do 30 sekundi za pranje ruku. Ipak, mnogi to još uvijek ne rade nakon izlaska iz toaleta. Lijenost, nebriga za zdravlje ili nedostatak higijenskih navika?

Koji god razlog bio, vrjieme je da to promijenite, čak i ako mislite da niste “ništa dirali” u toaletu ili vam se ne čini “prljavim”, osnova higijene je uvijek oprati ruke nakon izlaska iz toaleta. I nije samo to, postoji itekako opravdan razlog zašto vam nikada ne bi trebalo pasti na pamet otići bez da na ruke stavite malo deterdženta i “žrtvujete” 20 sekundi za pranje ruku.

Globalno istraživanje je pokazalo da 31 posto muškaraca ima ovu higijensku naviku nakon korištenja javnog wc-a i 65 posto žena. Kada biste znali da možete spriječiti čak 14 bolesti samim time što ćete oprati ruke nakon nužde, vjerojatno biste to i češće radili.

Čak i kada vaše ruke ne dođu u izravan kontakt s urinom, puštanje vode nakon nužde bez poklapanja wc- školjke uzrokuje širenje bakterija jer kapljice vode mogu pritom otići i do metar i pol u zrak, pokazala su neka istraživanja, piše vecernji.ba

Bakterije su i na kvakama vrata koje dodirujete, a rukovanjem s drugima i doticanjem drugih površina i predmeta, širite bakterije s vaših ruku dalje, ali možete uzrokovati i infekciju dodirivanjem usta, nosa, očiju…

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU