Sutra pokop šestero mladih iz Posušja, šef policije otkrio nove detalje o istrazi – TNTPortal

Rodbina i prijatelji ispratili su u Posušju na posljednji počinak dvoje mladih ljudi, Mirelu Rezo i Stjepana Jukića, a tijela šestero njihovih kolega, koji su također preminuli od gušenja plinom, bit će pokopana sutra u mjestu Rakitno.

Istraga još uvijek traje.

To je danas u Posušju potvrdio šef policije Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

U razgovoru za Avaz on je podsjetio da su uzorci krvi i urina poslani u Sarajevo na analizu.

Galić je naveo da će biti provedena toksikološka i kemijska vještačenja, ali vještačit će se i uređaji iz kuće.

Budući da je uzrok smrti osmero mladih Posušaka gušenje, koje je najvjerojatnije nastupilo uslijed ispušnih plinova iz agregata koji se nalazio u ostavi uz prostoriju gdje su nađeni mladići i djevojke, neophodno je uraditi vještačenje tog uređaja.

Međutim, Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja peći na drva i dimnjaka.

“U vikendici je, što je utvrđeno tijekom uviđaja, bila i peć u kojoj je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti”, kazao je za Avaz Galić danas u Posušju uoči sahrane Mirele Rezo i Stjepana Jukića.

“Na koji način se to dogodilo, pokazat će rezultati obdukcija, ali i vještačenja koja ćemo provesti. Provest ćemo, naime, i određena vještačenja koja se odnose na prostor u kojem se tragedija dogodila”, rekao je Čuljak, koji je i sam potresen tragedijom.

“Imao sam svakakvih  slučajeva, ali ovakav, s ovolikim brojem mrtvih, nisam imao. Posebno me pogodilo što je tu riječ o mladim osobama, 19-godišnjacima”, rekao je Čuljak jučer za Avaz, dodavši kako u 37 godina karijere nije imao ovakav slučaj.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU