Torta sa turskim keksom

Torta sa turskim keksom na tanjiru za 15 minuta
torta sa turskim keksom


Torta sa turskim keksom se brzo i jednostavno pravi, gotova je za 15 minuta

Sastojci koji su vam potrebni za ovu tortu:

  • 600 g turskog keksa (2 pakovanja)
  • 400 g bjelog šlag krema
  • 200 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od karamele (ili vanile)
  • 400 ml kisele vode
  • 9 kaš. šećera

Priprema turske torte sa keksom

Na klasičan način skuvajte puding u mlijeku sa 9 kaš. šećera, ostavite da se ohladi povremeno mješajući kako se ne bi stvorila korica, pa u ohlađen puding umješajte prethodno umućen margarin sa prah šećerom.

Šlag kremu umutite sa kiselom vodom posebno. Na poslužavnik naredajte red keksa (4×5 kom), premažite pudingom pa šlagom i tako nastavite 6 puta. I zadnji sloj keksa se premazuje pudingom i šlagom. Tortu dodatno ukrasite šlagom po vašem ukusu. KEKS NIJE POTREBNO KVASITI!

Tortu napravite dan ranije i ostavite da se keks navlaži od kreme pa je poslužite. Iako je veoma kremasta, nevjerojatno je stabilna i izuzetno dobro se reže.

Možete i na drugačiji način izvšiti pripremu gdje ide 4 pudinga na 1,5 l mleka, kad se ohladi doda se umućeni margarin sa šećerom u prahu i još 150 g krupno mlevenih lješnjaka. Sve ostalo je isto. Također je izvanredna, pa što više volite.

(Izvor: lifestylerecepteka.info)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU