(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Sarajeva

Najaktuelnije vijesti iz Sarajevskog kantona pogledajte OVDJE

Još 25 pripadnika boračke populacije dobilo je stanove, saopćilo je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo,. Resorni ministar Omer Osmanović potpisao je predugovore danas i svečano dodijelio stanove.  Do kraja godine biće dodijeljeno još 17 stanova; čime će 84 korisnika  na ovaj biti zbrinuta poručio je ministar. Vrijednost danas potpisanih ugovora je 2,5 miliona KM, a stanovi su na lokalitetu Rosulje, u općini Vogošća.

Do 20h će biti potpuno obustavljen saobraćaj u ulici Zvornička, na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića – Topal Osman paše, kao i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička, I to zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice Željezničar- Zrinjski.

Sarajevska žičara od danas je otvorena za posjetioce svakog dana od 9 do 17 sati, saopćilo je Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. Naime, odlukom uprave tog preduzeća, na snagu stupa zimsko radno vrijeme. Sve ostale informacije zainteresirani posjetioci mogu naći na službenoj web-stranici Sarajevske žičare.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU