Kinder bueno oblatne gotove za tili čas
Evo šta vam je porebno za ovaj odlični kolač.
Sastojci i priprema:
- 600 gr. šećera
- 200 ml. vode
- 3 lista oblandi
- 600 gr. mlijeka u prahu
- 250 gr. margarina
- 100 gr. crne čokolade
Priprema kolača:
Šećer i vodu staviti na šporet i špinovati oko desetak minuta. Čokoladu stavite na paru ili u mlaku rernu da se polako otapa dok pravite fil.
Za to vrijeme izmutite margarin polako dodavajući mlijeko u prahu. Sve zajedno mutite da se izjednači pa lagano dolivajte vruć istopljen šećer. Mutite oko dvije minute pa masu odmah podijelite na dva dijela.
U jedan umiješajte otopljenu čokoladu. Dok je toplo filujte. Na prvu oblatnu čokoladni fil, stavite drugu oblatnu, bijeli fil i opet oblatnu. Dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite nekoliko sati ili do sutradan. Režite male napolitanke i poslužite. Pošto mogu dugo da stoje možete ih pripremati i do deset dana ranije od praznika.
Čuvajte ih dobro zatvorene da ne povuku vlagu, na hladnom mjestu.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..