Kinder bueno oblatne

Kinder bueno oblatne
kinder bueno oblatne

Kinder bueno oblatne gotove za tili čas

Evo šta vam je porebno za ovaj odlični kolač.

Sastojci i priprema:

  • 600 gr. šećera
  • 200 ml. vode
  • 3 lista oblandi
  • 600 gr. mlijeka u prahu
  • 250 gr. margarina
  • 100 gr. crne čokolade

Priprema kolača:

Šećer i vodu staviti na šporet i špinovati oko desetak minuta. Čokoladu stavite na paru ili u mlaku rernu da se polako otapa dok pravite fil.

Za to vrijeme izmutite margarin polako dodavajući mlijeko u prahu. Sve zajedno mutite da se izjednači pa lagano dolivajte vruć istopljen šećer. Mutite oko dvije minute pa masu odmah podijelite na dva dijela.

U jedan umiješajte otopljenu čokoladu. Dok je toplo filujte. Na prvu oblatnu čokoladni fil, stavite drugu oblatnu, bijeli fil i opet oblatnu. Dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite nekoliko sati ili do sutradan. Režite male napolitanke i poslužite. Pošto mogu dugo da stoje možete ih pripremati i do deset dana ranije od praznika.

Čuvajte ih dobro zatvorene da ne povuku vlagu, na hladnom mjestu.


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)


..

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU