Šnicle od krompira možete poslužiti kao glavno jelo ili ukusnu užinu za najmlađe
Sastojci
- 750 g pire krompir (od prethodnog dana)
- 1 jaje
- 1 kašika vegete
- 5 kašika sitno iseckan peršunov list
- 3 kašike prezle
- 3 vrsne kašike brašno (oštro)
- 1-2 čehna iseckanog bijelog luka (ili beli luk u prahu po ukusu)
- biber po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 50 g sušeni paradajz
Priprema
Na malo ulja ispržiti sitno isjeckan crni luk dok ne dobije staklasto žućkastu boju i omekša. Ocijediti od ulja na papirnoj salveti. Iseckati sušeni paradajz. Pire krompir (od prethodnog dana, može i sviježe napravljen) samo malo podgrijati u mikrotalasnoj pečnici kako bi se lakše sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promiješati (umijesiti), dok se ravnomijerno ne rasporede.
Posuti radnu površinu brašnom, oblikovati čufte, uvaljati ih po brašnu sa obje strane i redati po radnoj površini. Pržiti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pečenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..