Kinder torta vrlo je jednostavna za pripremu, a takav je naš današnji recept
Sastojci
Sastojci za 2 kore:
- 12 belanaca
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
Fil
- 1 l mlijeka
- 180 g šećera
- 12 žumanaca
- 100 g gustina
- 250 g maslaca
za tamni krem
- 150 g crne čokolade
- 4 pune kašike Lino lade gold sa seckanim lešnicima ili nekog drugog krema
Za svijetli krem
- 100 g kinder čokoladica
- Za dekoraciju
- kinder čokoladice, orasi, rendana čokolada
Priprema
Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite 6 bjelanaca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 60 g šećera i mutite još malo. Na kraju umješajte varjačom 50 g mljevenih oraha pomješanih sa 15 g brašna. Kalup (okrugli 24cm) obložite pek papirom i izručite smjesu. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još jednom, treba da dobijete ukupno 2 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.
Žumanca umutite sa šećerom, dodajte gustin i 200- 300 ml mlijeka, sjedinite da nema grudvica. Ostatak mlijeka stavite da provri. Kad provri malo mlijeka naspite u smjesu sa žumancima, izmješajte pa sve vratite u provrelo mlijeko. Mješajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinite sa ringle, podijelite na dve dijela. U jedan dio umješajte crnu čokoladu izlomljenu na kockice i dobro sjedinite. Prekrijte oba dijela prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohlade.
Kad se ohlade u oba dijela dodajte po 125 g umućenog maslaca. U svijetli krem dodajte kinder čokoladice koje ste iseckali na kockice pa ih ručno izmešajte, a u dio sa crnom čokoladom dodajte 4 kašike lino lade i sjedinite.
Na tacnu stavite prvu koru, nanesite ravnomjerno svijetli krem, drugu koru i preko cijele torte nanesite tamni krem, dio ostavite za dekorisanje poslastičarskom kesom. Tortu dodatno možete ukrasiti orasima, kinder čokoladicama, rendanom čokoladom… Dobro ohladite i uživajte u ukusu.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..